HaFA-theorielessen

Muziek moet je gewoon doen!

HaFA-theorielessen

Muziek moet je gewoon doen! Maar wist je dat je beter en gemakkelijker leert spelen als je meer van muziek weet? Het volgen van HaFA-theorielessen is dus voor alle muzikanten een aanrader. En voor leerlingen die een HaFa-examen gaan doen is het zelfs verplicht…

De  Muziekunie start binnenkort met een nieuwe serie van 6 theorielessen, voor leerlingen van binnen en buiten De Muziekunie.

Geef je snel op en leer alles over:

– hoe een toonladder in elkaar zit
– maatsoorten en toonsoorten
– het indelen van instrumenten in groepen
– het noteren van ritmes/melodieën die je hoort
… en nog veel meer!

Na afloop van de 6 lessen kun je het theorie-examen doen op 4 verschillende niveaus: A, B, C of D. Informeer bij jouw muziekdocent welk niveau het beste bij je past.

Na het behalen van een diploma muziektheorie kun je ook een praktijkexamen doen, overleg met je docent of dit iets voor jou is.

Data en tijden theorielessen voorjaar 2024

Docent: Britt van Es
Lesdag: zaterdag
Data: 27 januari, 3 en 10 februari, 2, 19 en 16 maart
Examen: 23 maart
Locatie: Het Middelpunt, Zesstedenweg 163 in Grootebroek
Kosten: 37,50

Niveau A, 9.00 uur – 9.45 uur
Niveau B, 10.00 uur – 10.45 uur
Niveau C, en D op afspraak

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Voor het A-niveau is de basiskennis van het notenlezen wel vereist. Voor het B-niveau heb je (de kennis van) het A-niveau. Dat houdt in dat je noten kunt lezen, dat je verschillende maatsoorten kent, dat je weet wat een majeurtoonladder en 3-klank zijn, wat vaste voortekens zijn enz. Voor C- en D-niveau heb je de kennis van de voorgaande niveaus. Wanneer je niet zeker weet wat het goede niveau is voor jou, overleg dan met jouw docent of met Britt.