Henriette Dekker

Kennismaking

Wil je piano leren spelen?
​Mijn naam is​​ Henriette Dekker ​​​​en ik ben pianodocente en repetitor bij popkoren. Lijkt het jou leuk om piano te leren spelen, dan wil ik je hier graag bij helpen.

Algemeen

Of je nu jong bent of oud, beginner bent of gevorderde, piano leren spelen is een fantastische hobby. De piano is bijzonder geschikt om verschillende stijlen muziek op te spelen zoals pop, klassiek, film en populaire muziek. Naast bestaande pianomethodes probeer ik het lesmateriaal zoveel mogelijk af te stemmen op de voorkeur van de leerling. Bij elke methode wordt het notenschrift aangeleerd, het is dus geen voorwaarde om al noten te kunnen lezen. Aan bod komt ook het leren spelen van akkoordsymbolen waardoor het al redelijk snel mogelijk is om popliedjes te spelen. Je speelt dan met je rechterhand de melodie en met je linkerhand de akkoorden, wat al snel heel mooi klinkt. Ook kun je jezelf of anderen begeleiden door het spelen van akkoorden.

Aanschaf piano

Het is noodzakelijk om in het bezit te zijn van een piano om te kunnen oefenen. Dit kan zowel op een akoestische (piano met snaren) of een digitale (elektrische) piano. Akoestische piano’s zijn best duur in aanschaf. Vaak wordt er eerst gekozen voor een goede 2de hands piano. Digitale piano’s zijn goedkoper in aanschaf. Ook een voordeel is, dat je met de koptelefoon op kunt studeren.  Er is wel een verschil in klankbeleving. Mijn advies is om je eerst te laten adviseren door de docent  of een pianoverkoper van een muziekwinkel. Bij muziekwinkels bestaat de mogelijkheid om piano’s (per maand) te huren, met recht op koop (na aftrek van de gemaakte huurkosten).

Lestijden en locatie

Voor beginnende leerlingen zijn de lestijden 25 of 30 minuten per week. Voor volwassenen en gevorderden kan ook worden gekozen voor (om de week) 30 of 40 minuten les. De leslocaties zijn: dinsdagmiddag in ’t Middelpunt te Stede Broec of op overige dagen in mijn lespraktijk in Andijk.

Voor opgave van de lessen of verdere informatie kun je contact met mij opnemen:  
E-mail: hm.dekker@hotmail.com
Telefoon: 06 51 700 881