Henriette Dekker

Kennismaking

In 1987 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Alkmaar voor het hoofdvak piano. Ik heb 30 jaar pianoles gegeven bij (voorheen) muziekschool Stede Broec en wil mij nu graag aansluiten bij het nieuwe collectief. Ook speel ik als pianiste bij diverse popkoren in de regio. Lijkt het je leuk om piano te leren spelen of wil je je niveau verbeteren of misschien wel nieuwe stukken spelen, dan wil ik je daar graag bij helpen. Voorop staat het plezier beleven aan muziek zowel tijdens de les als bij het thuis (in)studeren van lesmateriaal.

Lesmateriaal

Piano (leren) spelen is een hobby die veel ontspanning en voldoening kan geven en is geschikt voor alle leeftijden. De methode die ik gebruik hangt af van de leeftijd en o.a. aanleg en smaak van de leerling. Daarnaast probeer ik aanvullende muziek zoveel mogelijk af te stemmen op de persoonlijke voorkeur van de leerling. Bij elke methode wordt het notenschrift aangeleerd, het is dus geen voorwaarde om al noten te kunnen lezen. Er bestaat heel veel mooie pianomuziek in diverse stijlen zoals bijvoorbeeld klassiek, film, pop of romantische muziek (zoals Einaudi). Door het leren spelen van akkoordsymbolen is het mogelijk om al redelijk snel popliedjes te spelen. Je speelt dan met je rechterhand de melodie en met je linkerhand de akkoorden, wat al snel heel mooi klinkt. Ook kun je jezelf (of anderen) begeleiden middels het spelen van deze akkoorden.

Thuis oefenen

Piano leren spelen gaat niet vanzelf. Het is de bedoeling dat je thuis gaat oefenen met het opgegeven lesmateriaal. Je moet uitgaan van ongeveer 5 x per week minimaal 15 minuten studeren.

Aanschaf piano

Het is noodzakelijk om in het bezit te zijn van een piano om te kunnen oefenen. Dit kan zowel op een akoestische (piano met snaren) of een digitale (elektrische) piano. Akoestische piano’s zijn best duur in aanschaf. Vaak wordt er eerst gekozen voor een goede 2de hands piano. Digitale piano’s zijn goedkoper in aanschaf. Ook een voordeel is, dat je met de koptelefoon op kunt studeren.  Er is wel een verschil in klankbeleving. Mijn advies is om je eerst te laten adviseren door de docent  of een pianoverkoper van een muziekwinkel. Bij muziekwinkels bestaat de mogelijkheid om piano’s (per maand) te huren, met recht op koop (na aftrek van de gemaakte huurkosten).

Lestijden

Voor beginners zijn de lestijden 25 of 30 minuten per week. Voor volwassenen en gevorderden kan eventueel worden gekozen voor om de week 30 of 40 minuten les. De dag waarop ik lesgeef is: dinsdagmiddag in ‘t Middelpunt te Stede Broec. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. In en uitstromen kan gedurende het hele schooljaar. Een lesjaar bestaat uit 38 weken.

Onder de 21 jaar

  • 25 minuten les per week: 745,-
  • 30 minuten les per week: 825,-
  • 30 minuten les per 2 weken: 455,-
  • 40 minuten les per 2 weken: 585,-

21 jaar en ouder

  • 25 minuten les per week: 838,-
  • 30 minuten les per week: 928,-
  • 30 minuten les per 2 weken: 512,-
  • 40 minuten les per 2 weken: 662,-

Voor opgave van de lessen of verdere informatie kun je contact met mij opnemen:  
E-mail: hm.dekker@hotmail.com
Telefoon: 06 51 700 881