Janneke de Lange

Mijn naam is Janneke de Lange

Ik woon in Enkhuizen samen met mijn man en drie kinderen. Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als kind leerde ik blokfluit spelen. Daarna ben ik klarinet en saxofoon gaan spelen bij het KSM in Enkhuizen waar ik later mijn man heb ontmoet. En nog steeds spelen we beide met veel plezier bij dit orkest.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Docent Muziek aan het conservatorium van Alkmaar. Sindsdien ben ik werkzaam als vakdocent in het basisonderwijs. Het is mooi om te zien dat inmiddels zoveel kinderen met muziek in aanraking komen en fantastisch om daar deel van uit te maken.

Ik probeer in mijn lessen zoveel mogelijk domeinen af te wisselen en te combineren. Denk aan zingen, bewegen, spelen en luisteren, maar ook componeren. Zo zorg ik, van groep 1 t/m groep 8, voor een gevarieerd lesprogramma waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken.