Klaartje Broers

Klaartje Broers is uitvoerend harpiste, harpdocente, muziekvakleerkracht en docente peuter- en kleutermuziek

Op woensdagen geeft ze harplessen in Medemblik (de Meridiaan) en Enkhuizen (De Hoeksteen).

Klaartje studeerde aan het Conservatorium Alkmaar waar zij haar diploma docerend musicus behaalde. Zij volgde masterclasses bij de Russische harpiste Tatyana Tauer en de Amerikaanse jazz-harpist Harvi Griffin. Verder volgde zij een cursus lichte muziek voor harp aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en verschillende workshops Ierse muziek en popmuziek voor harp in Nederland. Zij maakt al jarenlang deel uit van het succesvolle trio Tre Donne en trad op met het Spaans Nationaal Jeugdorkest, waarmee zij ook een CD-opname maakte. Naast harpiste is ze gediplomeerd groepsleerkracht, antropologe en docente NT2 (Nederlands als tweede taal).

Klaartje heeft veel ervaring met lesgeven. Elke leerling is anders en behoeft een andere aanpak. Ze gaat altijd uit van de interesse en smaak van de leerling en kan uit de voeten met praktisch alle muziekstijlen. Wat spreekt je aan, wat kun je aan en wat wil je aangaan? Ze is ook bedreven in het onderwijzen van liedbegeleidingen maken, eigen arrangementen maken voor de harp en improviseren/componeren. Voorop staat dat er genoten wordt van het muziek maken.

De harp

De harp is een instrument dat tot de verbeelding spreekt. Als kinderen eenmaal de gelegenheid krijgen op een harp te spelen willen ze vaak niet meer stoppen. Sommige volwassenen dromen er al jaren van harp te leren spelen, maar zetten de stap niet het ook werkelijk te doen, omdat ze denken dat het te moeilijk of te duur is. In de praktijk blijkt dit mee te vallen. De harp is een instrument waarop de tonen klaarliggen om gespeeld te worden, dus het klinkt vanaf het begin al goed.

Zowel beginners als (ver)gevorderde leerlingen zijn van harte welkom. Ooit harples gehad en weer zin om het op te pakken? Niet elke week les, maar eens per 14 dagen of de lessen in overleg afspreken op iets minder reguliere basis? Het is allemaal mogelijk. Je kunt al op harples vanaf 4 jaar en je bent nooit te oud om harp te leren spelen. Alles wordt je tijdens de lessen geleerd, je hoeft van tevoren geen kennis te hebben van het lezen van noten, muziek of de harp. De harplessen vinden altijd plaats in een ontspannen en gezellige sfeer.

De lessen duren 20 of 30 minuten en vinden plaats in Medemblik of Enkhuizen. Betaling vindt plaats per maand achteraf. Je krijgt via de mail een factuur voor de lessen die je gehad hebt. Bij het afzeggen van de les binnen een week voor aanvang is de leerling verplicht de les door te betalen.

Tarieven

€19,25 voor 20 minuten les, €28,88 voor een half uur les.
Proefles van een half uur: €15,75.
Het is niet nodig meteen een eigen harp aan te schaffen, je kunt eerst een harp huren.