Mariëtte de Graaf-Duin

Mijn naam is Mariëtte de Graaf-Duin en ik geef al heel veel jaren met plezier les op keyboard, piano en elektronisch orgel

Of je nu totale beginner bent of al gevorderd, iedereen is welkom in mijn lespraktijk. Je krijgt les op je eigen niveau en in je eigen tempo. Je zult verrast zijn hoe snel je al een aantal liedjes kunt spelen!

We maken muziek in een leuke en ontspannen sfeer, plezier in het spelen staat voorop. Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen, dat komt tijdens de lessen aan bod. De lessen worden afgestemd op de leeftijd en muzikale voorkeur van de leerling. Er wordt gewerkt met verschillende lesmethodes, aangevuld met op de leerling afgestemd lesmateriaal.

De lestijd, -dag en -locatie worden in onderling overleg afgesproken.

De locaties waar ik lesgeef zijn: Enkhuizen, Hoogkarspel, Wervershoof, Zwaagdijk en Medemblik.

Keyboard

Het keyboard is een instrument met heel veel mogelijkheden. Je kunt er heel goed solo op spelen, maar het is ook heel geschikt om in een band te gebruiken. Elk keyboard bevat een groot aantal ingebouwde geluiden (voices) en begeleidende ritmes (styles), waardoor je in je eentje een heel orkest kunt laten klinken! Op de leslocaties wordt gebruik gemaakt van Yamaha keyboards, deze klinken heel goed en zijn gebruiksvriendelijk. Een goed beginners keyboard kunt u kopen bij de muziekwinkel. Een heel geschikt type is bijv. de Yamaha PSR-E363, of de Yamaha PSR-E463. Deze laatste kost iets meer, maar je kunt er echt jaren mee vooruit. Wil je liever tweedehands let er dan in ieder geval op dat het keyboard 61 toetsen heeft, een ruim aantal voices en styles en natuurlijk een goede klank. Ook is aanslaggevoeligheid (touch) aan te raden. Neem bij twijfel gerust contact met mij op!

Piano

De piano is een instrument waarop je in allerlei muziekstijlen kunt spelen: pop, rock, jazz, klassiek, enz. Je kunt er heel goed solo op spelen, jezelf begeleiden terwijl je zingt en het is een fantastisch instrument om met andere instrumenten samen te spelen. Bij de aanschaf heb je de keuze tussen akoestisch of digitaal/elektrisch. Ga je voor het ongeëvenaarde geluid van de akoestische piano, of ga je voor de meestal wat goedkopere digitale? Bij de digitale piano heb je niet de telkens terugkerende kosten van het stemmen en het onderhoud. De akoestische piano heeft daarentegen weer een veel langere levensduur.
Bij veel muziekwinkels is er de mogelijkheid om een akoestische of digitale piano te huren.

Elektronisch orgel

Het elektronisch orgel heeft twee manualen (klavieren) en baspedalen. Het instrument is heel geschikt om solo op te spelen, maar je komt het ook zeer vaak in bands en combo’s tegen (met name het Hammond orgel). De muziekstijlen die je op een orgel kan spelen zijn zeer divers, bijv. blues, jazz, funk. Maar ook popmuziek en klassieke muziek kun je er prima op laten horen.

De orgellessen worden alleen gegeven op de locatie in Zwaagdijk-Oost, waar een prachtig Hammond orgel staat.

Voor meer informatie en tarieven: www.degraafmuziekles.nl